Makelaar Schothorst

Huis of appartement kopen in Schothorst, Amersfoort

Schothorst is één van de wijken van Amersfoort en is een prachtige wijk om te wonen. Schothorst is namelijk een rustige en groene wijk, die bovendien veel faciliteiten heeft. Zo is deze wijk voorzien van een eigen winkelcentrum, zijn er een aantal scholen gevestigd en beschikt het over een eigen treinstation en sportpark. Niet te vergeten is natuurlijk het Valleikanaal, dat de stad Amersfoort als het ware doorsnijdt. Hier kun je in je vrije tijd mooi langs wandelen of fietsen.

Schothorst bestaat voor een gedeelte uit eengezinswoningen met tuinen, maar er zijn ook een aantal flats gebouwd. Twee van deze flats zijn relatief hoog. Het gaat hier om de volgende twee flats: De Waaier en De Vuurtoren. Deze flats zijn respectievelijk 14 verdiepingen en 16 verdiepingen hoog en zijn gebouwd langs het Valleikanaal.

Schothorst is in de jaren zeventig en tachtig gebouwd en heeft haar naam te danken aan de boerderij Schothorst. Deze boerderij is gevestigd op het Landgoed Schothorst, dat in het jaar 1780 is aangelegd. Schothorst is de op twee na grootste wijk van Amersfoort en is daarmee erg populair.

Eerenbeemt-makelaar-Nieuwland
9,2

Verkoop

Op basis van 106 beoordelingen In de afgelopen 2 jaar

12
woningen in verkoop
11
binnenkort te koop
59
aangekocht afgelopen jaar
350
zoekers in ons bestand
12
Koppen koffie per dag
Fietsroute

Ontdek deze wijk op de fiets!

Deze wijk verkennen? Leen onze gratis Eerenbeemt fietsen en ontdek zelf wat Schothorst te bieden heeft.

Kenmerkend zijn vijf elementen:
Het Valleikanaal loopt door Schothorst heen en is prachtig om langs te fietsen. Dit raden wij dan ook zeker aan. Tijdens je fietstocht kun je langs het sportpark gaan. Dit is erg leuk om te zien. Ook het Landgoed Schothorst is absoluut de moeite waard om te aanschouwen. Verder zijn de twee enorme flats niet over het hoofd te zien: De Waaier (14 verdiepingen) en De Vuurtoren (16 verdiepingen). En wanneer je klaar bent met je fietstocht, bevelen wij het winkelcentrum van Schothorst aan. Hier kun je heerlijk tot rust komen onder het genot van iets te eten of drinken.

Schothorst

De statistieken van deze wijk

Burgelijke staat gemeente

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25 - 45 jaar
45 - 56 jaar
65+ jaar

Gezinnen met kinderen

Met kinderen
Zonder kinderen
Éénpersoons huishouden
Eerenbeemt Makelaardij

Hotspots Schothorst

Winkelcentrum Schothorst

Winkelcentrum Schothorst

Schothorst heeft een eigen winkelcentrum. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en meer. Het is voorzien van een groot parkeerterrein, waar je gratis kunt parkeren.

Landgoed Schothorst

Landgoed Schothorst

Landgoed Schothorst is ontzettend populair. Hier ligt het Middeleeuws erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen kom je in aanraking met hoe het leven er destijds uitzag.

Valleikanaal

Valleikanaal

Het Valleikanaal is een kanaal van ongeveer 40 kilometer lang en is erg populair onder de fietsers. Veel mensen pakken in het weekend graag de fiets om hier langs te fietsen.

Referenties

Wat onze klanten zeggen

Het contact was van het begin tot het eind buitengewoon prettig. Goede en eerlijke informatie over het vaststellen van de verkoopprijs. Hulp bij het verzamelen van alle gegevens. Vlot en efficiënt afhandelen van de bezichtigingen. Goed onderling overleg. Kortom een prima makelaar die mij veel steun heeft gegeven bij de verkoop van mijn huis.
Jan Schoutenlaan 35
Verkoop
Beoordeeld met een
10
Zowel bij de aankoop als verkoop heeft Wilco (en het hele team natuurlijk) ons geholpen en we kunnen niet anders dan super positief zijn! Op al onze vragen werd snel en volledig gereageerd en dankzij zijn vakkundige kennis hebben wij binnen no-time ons droomhuis gekocht en ons appartement verkocht. Echt een aanrader!
Trekvogelweg 58a, Amersfoort
Aan- en verkoop
Beoordeeld met een
10

Het Contact met de makelaar verliep zeer goed en ze hebben ons heel goed geholpen met deskundige hulp. Ze waren professioneel en hadden oog voor detail. Keven en Lesley

Bergsteijnhof 12, Amersfoort
Aankoop
Beoordeeld met een
9,8
Vanaf het eerste telefoontje was er een klik met makelaar Bart-Jan. De opdracht kon ik pas geven na acceptatie van broer en zus. Bij onze eerste ontmoeting zagen we alle drie ‘het voelt goed.’ Na het aannemen van tips & het stellen van vragen over en weer -ter bevordering van een gunstige verkoop mèt een reële vraagprijs- is het gelukt om de woning binnen een termijn van 3 maanden te verkopen. De binnendienst (Claudia) hield ons constant op de hoogte van bezichtigingen en de daaraan gekoppelde resultaten. Elke afspraak werd exact en op het juiste moment nagekomen. Kortom mijn aanbeveling, met name voor de regio Woudenberg/Doorn/Maarn.
Albert Cuyplaan 6
Verkoop
Beoordeeld met een
9,5
contact

Ook je woning verkopen voor de hoogste prijs?

Neem contact op