Makelaar Nieuwland

Huis of appartement kopen in Nieuwland, Amersfoort

Nieuwland ligt in het noorden van de stad Amersfoort. In 1995 is de bouw van deze wijk begonnen. In de opzet van deze wijk stond duurzaamheid centraal. In 2001 is de wijk opgeleverd, de Vinex-wijk. Nieuwland grenst in het zuiden aan de dorpskern van Hoogland en de wijk Kattenbroek. In het westen aan de Bunschoterstraat en in het noorden aan de autosnelweg A1. In het oosten grenst Nieuwland aan bedrijventerrein Calveen.

Nieuwland is opgedeeld in vijf delen:

  • Stadskwartier
  • De Lage Hoven
  • De Hoge Hoven
  • Het Waterkwartier
  • Stadstuin

De stadstuin was oorspronkelijk bedoeld als kantoorterrein. In het midden ligt het centrum. Deze heeft geen speciale naam gekregen. In de wijk zijn veel vijvers en sloten. Ook loopt er een rondweg door de wijk. Deze wisselt per deel van de wijk. De naam van de rondweg eindigt over op -dreef. Om de wijk heen ligt een wal. Deze is gemaakt van afgekeurde bakstenen.

Nieuwland heeft een divers woningaanbod. Dit bestaat voornamelijk uit rijwoningen in de koopsector en relatief weinig meergezins- en sociale huurwoning. Voor de boodschappen kunt u terecht bij winkelcentrum De Nieuwe Mof. Ook beschikt Nieuwland over ruime keuze van scholen en kinderopvang.

Eerenbeemt-makelaar-Nieuwland
9,2

Verkoop

Op basis van 106 beoordelingen In de afgelopen 2 jaar

12
woningen in verkoop
11
binnenkort te koop
59
aangekocht afgelopen jaar
350
zoekers in ons bestand
12
Koppen koffie per dag
Fietsroute

Ontdek deze wijk op de fiets!

Deze wijk verkennen? Leen onze gratis Eerenbeemt fietsen en ontdek zelf wat Nieuwland te bieden heeft.

Kenmerkend zijn vijf elementen:

Nieuwland is een van de redelijke recent gebouwde wijken in Amersfoort Noord en opgeleverd in 2001. In de dertiende eeuw werd het ‘nieuwe land’ weer in gebruik genomen. Hiervoor was het te nat en te moerassig voor bewoning. Hier komt de naam Nieuwland vandaan. Bij de opzet van deze wijk stond duurzaamheid centraal. De wal om de wijk heen bestaat uit afgekeurde stenen. Wat opvalt in Nieuwland zijn de vele sloten en vijvers. De straatnamen verwijzen nauwelijks naar de geschiedenis, maar onder andere naar Amersfoortse historische huisnamen, vissoorten en appelrassen.

Nieuwland

De statistieken van deze wijk

Burgelijke staat gemeente

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25 - 45 jaar
45 - 56 jaar
65+ jaar

Gezinnen met kinderen

Met kinderen
Zonder kinderen
Éénpersoons huishouden
Eerenbeemt Makelaardij

Hotspots Nieuwland

De Nieuwe Mof

De Nieuwe Mof

Winkelcentrum De Nieuwe Hof is het winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum beschikt over winkels als een: Jumbo, bloemenzaak, optiek, kapper, vishandel, bakker en verschillende horecagelegenheden.

De Draak

De Draak

Het waterpark vormt het groene hart van de wijk. Het is een eilandje met een strandje en speelelementen. Dit is een van de eerste natuurspeelplaatsen van Amersfoort.

De Bever in Nieuwland

De Bever in Nieuwland

De Bever is een beeld dat ontworpen is door Groenewoud en Buij. De bever is te vinden bij De Border in Nieuwland

Referenties

Wat onze klanten zeggen

Het contact was van het begin tot het eind buitengewoon prettig. Goede en eerlijke informatie over het vaststellen van de verkoopprijs. Hulp bij het verzamelen van alle gegevens. Vlot en efficiënt afhandelen van de bezichtigingen. Goed onderling overleg. Kortom een prima makelaar die mij veel steun heeft gegeven bij de verkoop van mijn huis.
Jan Schoutenlaan 35
Verkoop
Beoordeeld met een
10
Zowel bij de aankoop als verkoop heeft Wilco (en het hele team natuurlijk) ons geholpen en we kunnen niet anders dan super positief zijn! Op al onze vragen werd snel en volledig gereageerd en dankzij zijn vakkundige kennis hebben wij binnen no-time ons droomhuis gekocht en ons appartement verkocht. Echt een aanrader!
Trekvogelweg 58a, Amersfoort
Aan- en verkoop
Beoordeeld met een
10

Het Contact met de makelaar verliep zeer goed en ze hebben ons heel goed geholpen met deskundige hulp. Ze waren professioneel en hadden oog voor detail. Keven en Lesley

Bergsteijnhof 12, Amersfoort
Aankoop
Beoordeeld met een
9,8
Vanaf het eerste telefoontje was er een klik met makelaar Bart-Jan. De opdracht kon ik pas geven na acceptatie van broer en zus. Bij onze eerste ontmoeting zagen we alle drie ‘het voelt goed.’ Na het aannemen van tips & het stellen van vragen over en weer -ter bevordering van een gunstige verkoop mèt een reële vraagprijs- is het gelukt om de woning binnen een termijn van 3 maanden te verkopen. De binnendienst (Claudia) hield ons constant op de hoogte van bezichtigingen en de daaraan gekoppelde resultaten. Elke afspraak werd exact en op het juiste moment nagekomen. Kortom mijn aanbeveling, met name voor de regio Woudenberg/Doorn/Maarn.
Albert Cuyplaan 6
Verkoop
Beoordeeld met een
9,5
contact

Ook je woning verkopen voor de hoogste prijs?

Neem contact op