Makelaar Hoogland

Huis of appartement kopen in Hoogland, Amersfoort

Hoogland is een dorp in Amersfoort. Voor 1798 bestond het grondgebied van Hoogland uit het Hoogland en Emiclaar. Sinds 1974 is Hoogland onderdeel van Amersfoort. Ondanks dat staat het dorp nog steeds bekend om haar karakter. Dit komt door de sociale gemeenschap, de traditionele gewoonten, agrarische roots en vriendelijke sfeer. Het dorp wordt begrensd door weiland van het buitengebied-west en de Bunschoterstraat als scheiding. Aan de oostkant heeft het agrarische land plaats moeten maken voor de nieuwbouwwijken:

  • Schothorst
  • Zielhorst
  • Kattenbroek
  • Nieuwland

De vrijstaande en halfvrijstaande woningen kenmerken de periode tot de jaren 70. De boerderijen en landarbeiderswoningen zijn restanten van de oorspronkelijke agrarische bebouwingen. Daarna verschenen er ook appartementen en eengezinswoningen.

Hoogland heeft veel voorzieningen, van basisschool en gezondheidszorg tot horeca en winkels voor dagelijkse aankopen. In Hoogland wordt ieder jaar groots carnaval gevierd, en dat boven de rivieren. Ook trekt het vierdaagse Dorpsfeest Hoogland veel bezoekers.

Hoogland is goed bereikbaar. Via de Bunschoterstraat bent u binnen enkele minuten op de A1 en binnen 10 minuten fietst u zo de binnenstad van Amersfoort in.

Eerenbeemt-makelaar-Nieuwland
9,2

Verkoop

Op basis van 106 beoordelingen In de afgelopen 2 jaar

12
woningen in verkoop
11
binnenkort te koop
59
aangekocht afgelopen jaar
350
zoekers in ons bestand
12
Koppen koffie per dag
Fietsroute

Ontdek dit dorp op de fiets!

Deze wijk verkennen? Leen onze gratis Eerenbeemt fietsen en ontdek zelf wat Hoogland te bieden heeft.

Kenmerkend zijn vijf elementen:

Hoogland is een dorp dat zich kenmerk door de boerderijen en landarbeiderswoningen. Het is sinds 1974 onderdeel van Amersfoort, maar Hoogland staat nog steeds bekend om haar karakter. Aan de oostkant van Hoogland zijn veel nieuwbouwwijken. Ieder jaar wordt hier carnaval en Dorpsfeest Hoogland gevierd.

Hoogland

De statistieken van dit dorp

Burgelijke staat gemeente

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25 - 45 jaar
45 - 56 jaar
65+ jaar

Gezinnen met kinderen

Met kinderen
Zonder kinderen
Éénpersoons huishouden
Eerenbeemt Makelaardij

Hotspots Hoogland

Concordia

Concordia

Concordia is de gelegenheid voor eten, feesten en vergaderingen. Het is een unieke locatie in het centrum van Hoogland

Dorpsfeest Hoogland

Dorpsfeest Hoogland

Het vierdaagse dorpsfeest trekt veel bezoekers vanuit de omgeving.

Het monument

Het monument

Het herdenkingsmonument in Hoogland is een gedenknaald. Door de bewoners van Hoogland wordt het 'de naald' genoemd.

Referenties

Wat onze klanten zeggen

Het contact was van het begin tot het eind buitengewoon prettig. Goede en eerlijke informatie over het vaststellen van de verkoopprijs. Hulp bij het verzamelen van alle gegevens. Vlot en efficiënt afhandelen van de bezichtigingen. Goed onderling overleg. Kortom een prima makelaar die mij veel steun heeft gegeven bij de verkoop van mijn huis.
Jan Schoutenlaan 35
Verkoop
Beoordeeld met een
10
Zowel bij de aankoop als verkoop heeft Wilco (en het hele team natuurlijk) ons geholpen en we kunnen niet anders dan super positief zijn! Op al onze vragen werd snel en volledig gereageerd en dankzij zijn vakkundige kennis hebben wij binnen no-time ons droomhuis gekocht en ons appartement verkocht. Echt een aanrader!
Trekvogelweg 58a, Amersfoort
Aan- en verkoop
Beoordeeld met een
10

Het Contact met de makelaar verliep zeer goed en ze hebben ons heel goed geholpen met deskundige hulp. Ze waren professioneel en hadden oog voor detail. Keven en Lesley

Bergsteijnhof 12, Amersfoort
Aankoop
Beoordeeld met een
9,8
Vanaf het eerste telefoontje was er een klik met makelaar Bart-Jan. De opdracht kon ik pas geven na acceptatie van broer en zus. Bij onze eerste ontmoeting zagen we alle drie ‘het voelt goed.’ Na het aannemen van tips & het stellen van vragen over en weer -ter bevordering van een gunstige verkoop mèt een reële vraagprijs- is het gelukt om de woning binnen een termijn van 3 maanden te verkopen. De binnendienst (Claudia) hield ons constant op de hoogte van bezichtigingen en de daaraan gekoppelde resultaten. Elke afspraak werd exact en op het juiste moment nagekomen. Kortom mijn aanbeveling, met name voor de regio Woudenberg/Doorn/Maarn.
Albert Cuyplaan 6
Verkoop
Beoordeeld met een
9,5
contact

Ook je woning verkopen voor de hoogste prijs?

Neem contact op