Makelaar Bergkwartier

Huis of appartement kopen in het Bergkwartier, Amersfoort

Bent u op zoek naar een huis of appartement in het Bergkwartier in Amersfoort? Dan bent u bij Eerenbeemt Makelaardij aan het juiste adres. Het Bergkwartier is een wijk in Amersfoort dat op zijn beurt kan worden onderverdeeld in weer twee kleinere wijken. Deze staan beter bekend als De Berg-zuid en De Berg-noord.

Het Bergkwartier bevindt zich op de Amersfoortse Berg op ongeveer 44 meter boven het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Kenmerkend voor deze wijk zijn de grote jaren 30 woningen en de vele groenvoorzieningen in de omgeving. Het is dan ook niet voor niets dat het Bergkwartier ook wel de villawijk van Amersfoort wordt genoemd.

Rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw werden de eerste serieuze gebouwen gerealiseerd. Er werd inspiratie gezocht bij Engelse landschapsarchitecten. Zij maakten veel gebruik van bochtige wegen. Dit is nog steeds heel kenmerkend voor deze wijk. Het grootste gedeelte van de gebouwen is voor de Tweede Wereldoorlog gerealiseerd. Hierna zijn er nog enkele flats gebouwd. Deze flats zijn benoemd tot beschermde stadsgezichten.

Eerenbeemt-makelaar-Nieuwland
9,2

Verkoop

Op basis van 106 beoordelingen In de afgelopen 2 jaar

12
woningen in verkoop
11
binnenkort te koop
59
aangekocht afgelopen jaar
350
zoekers in ons bestand
12
Koppen koffie per dag
Fietsroute

Ontdek deze wijk op de fiets!

Deze wijk verkennen? Leen onze gratis Eerenbeemt fietsen en ontdek zelf wat het Bergkwartier te bieden heeft.

Kenmerkend zijn vijf elementen:
Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? Dat is goed om te horen, want het Bergkwartier is een wijk vol met historie. Leen onze gratis Eerenbeemt fietsen en maak er een dagje uit van. U kunt beginnen bij Kamp Amersfoort, waar u een rondleiding kunt volgen en meer kunt leren over de oorlog. Vanaf daar fietst u richting het Belgenmonument, een monument dat is gebouwd door de Belgen uit dankbaarheid voor het opvangen van Belgische vluchtelingen. U komt dan ook langs het klooster, wat eveneens erg mooi is om te aanschouwen. Als u iets verder doorfietst, dan komt u het cavaleriemuseum tegen. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken. Aan het einde van de fietstocht kunt u iets eten en drinken bij de Kabouterhut. Dit ligt vlakbij Dierenpark Amersfoort, wat ook absoluut een aanrader is om naar toe te gaan.

Bergkwartier

De statistieken van deze wijk

Burgelijke staat gemeente

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25 - 45 jaar
45 - 56 jaar
65+ jaar

Gezinnen met kinderen

Met kinderen
Zonder kinderen
Éénpersoons huishouden
Eerenbeemt Makelaardij

Hotspots Bergkwartier

Kamp Amersfoort

Kamp Amersfoort

Vlakbij het Bergkwartier ligt Kamp Amersfoort. Dit is een plek waar u eens in uw leven moet zijn geweest. Het is een concentratiekamp dat de Duitsers hebben opgezet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het wordt over het algemeen ervaren als een interessante en educatieve plaats.

Belgenmonument

Belgenmonument

Het Belgenmonument is een historisch monument in het Bergkwartier. Dit monument is gebouwd door de Belgen als teken van dankbaarheid voor het opvangen van Belgische vluchtelingen. Het is een mooi gebouw en in omvang het grootste monument van Nederland.

Cavaleriemuseum

Cavaleriemuseum

Het Bergkwartier staat bekend als een historische wijk. Hier is onder andere het cavaleriemuseum te vinden. In dit museum kunt u meer leren over hoe militairen te paard of onder pantser opereren. Een erg interessante en leerzame ervaring.

Referenties

Wat onze klanten zeggen

Het contact was van het begin tot het eind buitengewoon prettig. Goede en eerlijke informatie over het vaststellen van de verkoopprijs. Hulp bij het verzamelen van alle gegevens. Vlot en efficiënt afhandelen van de bezichtigingen. Goed onderling overleg. Kortom een prima makelaar die mij veel steun heeft gegeven bij de verkoop van mijn huis.
Jan Schoutenlaan 35
Verkoop
Beoordeeld met een
10
Zowel bij de aankoop als verkoop heeft Wilco (en het hele team natuurlijk) ons geholpen en we kunnen niet anders dan super positief zijn! Op al onze vragen werd snel en volledig gereageerd en dankzij zijn vakkundige kennis hebben wij binnen no-time ons droomhuis gekocht en ons appartement verkocht. Echt een aanrader!
Trekvogelweg 58a, Amersfoort
Aan- en verkoop
Beoordeeld met een
10

Het Contact met de makelaar verliep zeer goed en ze hebben ons heel goed geholpen met deskundige hulp. Ze waren professioneel en hadden oog voor detail. Keven en Lesley

Bergsteijnhof 12, Amersfoort
Aankoop
Beoordeeld met een
9,8
Vanaf het eerste telefoontje was er een klik met makelaar Bart-Jan. De opdracht kon ik pas geven na acceptatie van broer en zus. Bij onze eerste ontmoeting zagen we alle drie ‘het voelt goed.’ Na het aannemen van tips & het stellen van vragen over en weer -ter bevordering van een gunstige verkoop mèt een reële vraagprijs- is het gelukt om de woning binnen een termijn van 3 maanden te verkopen. De binnendienst (Claudia) hield ons constant op de hoogte van bezichtigingen en de daaraan gekoppelde resultaten. Elke afspraak werd exact en op het juiste moment nagekomen. Kortom mijn aanbeveling, met name voor de regio Woudenberg/Doorn/Maarn.
Albert Cuyplaan 6
Verkoop
Beoordeeld met een
9,5
contact

Ook je woning verkopen voor de hoogste prijs?

Neem contact op